Ruoan tuottajat

Ruoan tuottajat

Suomalainen ruoka tuo leivän moneen pöytään. 

Me suosimme kotimaisia raaka-aineita.

Suosi suomalaista.

Herra Snellman-logo

Snellman

Pietarsaarelainen perheyritys.
Vain 100% Suomalaista lihaa; Tieto lihan alkuperästä on meille erittäin tärkeä. Siksi kaikki Snellmanin tuotteissa käytetty liha tulee Suomesta.
GM-vapaata lihaa; Valmistamme mahdollisimman luonnollisia tuotteita ja siksi Snellmanin perhetiloilla sikoja ja nautoja ei saa ruokkia geenimuunnelluilla rehukasveilla.
Kunnon maatiaispossu; Perimältään ainutlaatuisesti suomalaista maatiaispossua kasvatetaan vain Snellmanin perhetiloilla.
Kunnon nautaa; Tarjoamme kuluttajille tuoretta suomalaista naudanlihaa ja kehitämme naudantuotannon kannattavuutta yhdessä perhotilojen kanssa.
Snellmanin tiloilla eläimet voivat tutkitusti paremmin;
Eläinten kasvatukseen ja ruokintaan panostetaan jatkuvasti yhteistyössä tuottajien kanssa. Hyvinvoivat eläimet ovat merkki hyvinvoivasta tilasta.

www.snellman.fi

LuomukauppaChaga

Luomukauppa Chaga

Chaga ei ole pelkkä ekokauppa. Chaga on täysin uudenlainen täyden palvelun luomukauppa Kokkolan keskustassa.
Arvot: Uskomme kotimaisuuteen ja lähiruokaan ja haluammekin tarjota mahdollisimman monipuolisesti lähituottajien tuotteita, mutta olemme keränneet valikoimaamme myös eri maiden ravintorikkaimpia
ruoka-aineita ympäri maailmaa.

www.chaga.fi

HauhalanHanhifarmi

Hauhalan Hanhifarmi, Hauhala

Hauhalan Hanhifarmi henkilöityy hienosti aktiiviseen ja ahkeraan yrittäjäpariskuntaan, Virpi ja Antti Rantalaiseen, jotka ovat kehittäneet Hauhalan Hanhifarmista hanhituotannon huippuosaajan. Hanhifarmin toiminnassa tärkeinä tekijöinä ovat koko tuotantoprosessin hallinta omalla tilalla ja omissa tuotantotiloissa sekä ekologisuus.

Hanhet kasvatetaan eettisesti Hanhifarmilla puhtaassa eteläsavolaisessa luonnossa, 36km Mikkelistä.

www.hanhifarmi.fi

Culinari

Inarin Luonnonporo Oy, Ivalo

Tuotteina poronliha ja -jalosteet.

www.culinari.fi

kuva

 Jukkola Food Oy, Lohtaja

Jukkolan Kotijuustola perustettiin 1991 tarmokkaiden veljesten Kyöstin ja Veikon sekä heidän rivakoiden vaimojensa Eijan ja Paulan toimesta. Sittemmin Jukkola Food Oy:ksi muutetun yrityksen liiketoiminta perustuu omien juustojen, erityisesti leipäjuuston tuotantoon ja ulkomaisten erikoisjuustojen maahantuontiin. Keskipohjalainen Jukkola Food Oy panostaa tuotannossaan laatuun ja aitoihin raaka-aineisiin. Lohtajalla tuotettu leipäjuusto valmistetaan perinnereseptin mukaisesti puhtaista lähellä tuotetuista aineksista ilman lisäaineita. Samoin eri puolilta Eurooppaa tuodut juustot valitaan huolellisesti, ja ne ovat paikallisia, perinteen ja pitkän kehityskaaren tuloksena syntyneitä valiolaatuisia tuotteita.

www.jukkolafood.fi

Juustoportti

Juustoportti, Jalasjärvi

Juustoportin toiminnan voidaan katsoa alkaneen vuonna 1965 Keski-Kasarin tilalla Jalasjärven Hirvijärvellä. Tilalle hankittu friisiläishieho Isabella ja sen jälkeläiset tuottivat miljoonia litroja maitoa, joista leipäjuustoa valmistettiin. Juustoportti on perheyritys ja se työllistää lähes sata henkilöä ja kesäsesongin aikaan tuplamäärän. Maitoa Juustoportilla jalostuu lähes 20 miljoonaa litraa vuosittain. Lehmänmaidon lisäksi Juustoportilla jalostetaan myös vuohen maitoa. Sitä saapuu eri vuohitiloilta 700 kilometrin matkalta.

Juustoportti on kasvanut suurimmaksi suomalaiseksi valmistajaksi useilla tuotealueilla kuten leipäjuusto ja mozzarella. Juustoportin tavoitteena on tehdä asiat ja tuotteet aina hieman paremmin. Peruslähtökohta on, että kaikessa toiminnassa noudatetaan lakeja ja korkeita eettisiä periaatteita.

www.juustoportti.fi

PeltolanJuustola

Peltolan Juustola/ Milk In Oy, Suonenjoki

Peltolan vanha sukutila sijaitsee Rautalammin kunnassa, Vaajasalmen kylässä, Keski-Suomen ja Savon rajamailla. Peltolan Maatilaa ympäröivät puhtaat järvet ja kauniit savolaiset maalaismaisemat. Tilan nykyisen isännän kaima, torppari Matti Kärkkäinen aloitti viljelyn tilalla vuonna 1847. Maidontuotannolla ja peltoviljelyllä on Peltolassa näin ollen sukupolvien mittaiset juuret. Viimeisin sukupolvenvaihdos tehtiin vuonna 1992. Peltolaan rakennettiin oma juustolarakennus, jossa juustola toimi kotitilalta käsin aina vuoteen 2000, jolloin toiminta siirrettiin jäätelö- ja sorbettivalmistuksen laajenemisen myötä Suonenjoen uuteen Futuria-yrityspuistoon.

Tilan tuotantoa kehitetään isäntäparin arvomaailman mukaisesti. Irma ja Matti arvostavat kestäviä ja ympäristöystävällisiä tuotantotapoja sekä kunnioittavat paikallista ruokakulttuuria. Luomuviljelyyn Peltolan tilalla siirryttiin vuonna 1994.

www.peltolanjuustola.fi